Radarová základna v ČR

Diskuse o naší zemi, vlastenectví aj.

Re: Radarová základna v ČR

Příspěvekod Petr » 30 črc 2010, 16:18

Jak nevýhodné? Já myslím, že tohle je tisíckrát lepší, než radar, přitom už nevypadáme jak, když nám za prdelí stojí Rusáci a další smetáci.
Obrázek
Obrázek

Opravdová láska k národu je věc velmi krásná; u slušného a čestného člověka se rozumí sama sebou; proto se o ní mnoho nemluví, tak jako slušný muž nevytrubuje do světa svou lásku k ženě a rodině.

Tomáš Garrigue Masaryk
Petr
Eliášův plamen

Jméno: Petr
Ohodnotil: 13 krát
Byl hodnocen: 4 krát

Příspěvekod MareCzech » 30 črc 2010, 19:12

No, jeden z hlavních důvodů, proč jsem byl proti radaru, byla bezpečnost.
Řekl bych, že centrála pro vyhodnocování výsledků družic a radarů je daleko šťavnatější cíl než "jenom" jeden radar.
Nehledě na skutečnost, že jakožto spíše administrativní budova se může vyskytovat třeba uprostřed Prahy.

Na druhou stranu nyní, když už to je součástí systému naší společné aliance, mě to takový problém nečiní.
Přelez, přeskoč, ale nepodlez
MareCzech
Horlivý diskutér

Jméno: Marek Kroufek
Ohodnotil: 1 krát
Byl hodnocen: 0 krát

Příspěvekod Petr » 30 črc 2010, 20:54

Nemám o tom načteno, tak si nejsem jist, jestli úder na středisko vyřadí celý systém, podle mě by to bylo dost chabé, kdyby ano. Navíc by to nevyřadilo samotné radary, které by nadále byly v provozu. Ale v rámci strategického útoku by se střílelo i na to...
Na druhou stranu, radary budou pokrývat území tohoto střediska (které nejspíš v Praze nebude), kdežto samotné radary pokryté nemusí být... zničení radarů je jistější. Středisko bez radarů je k ničemu, můžou se tam pak dloubat v nose.

No uvidíme. Mám z toho zatím o dost lepší pocit, než z radaru. Důležitá je ta návaznost na spojence NATO a státy EU. Ať neděláme poskoka USA, jelikož Německo si umí alespoň dupnout. My ne.
Obrázek
Obrázek

Opravdová láska k národu je věc velmi krásná; u slušného a čestného člověka se rozumí sama sebou; proto se o ní mnoho nemluví, tak jako slušný muž nevytrubuje do světa svou lásku k ženě a rodině.

Tomáš Garrigue Masaryk
Petr
Eliášův plamen

Jméno: Petr
Ohodnotil: 13 krát
Byl hodnocen: 4 krát

Předchozí

Zpět na Obecně o Česku a Slovensku